Gooik is een Koestergemeente en toont het op zondag 10 december om 19u

Gooik heeft een hart én aandacht voor gezinnen met verdriet om een verloren kindje. De gemeente neemt daarom dan ook  deel aan de Koesterweek en zet daarbij vooral de Wereldlichtjesdag naar een initiatief van Berrefonds vzw in het licht. Tijdens de week van 8 tot en met 15 december wil dat Berrefonds een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind.

Jonas De Maeseneer, schepen voor Welzijn: “Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk ons hart te tonen voor gezinnen die een kind missen. Iedereen kent wel iemand die een kind verloren heeft. Daarom nemen we deel aan de Koesterweek”.

Sinds 1997 is het ieder jaar op de tweede zondag in december Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen dan bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die rouwen en treuren om het verlies van een kind en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Gewaardeerde steun

Schepen De Maeseneer: “We hangen de koestervlag en affiches op. En de collega’s van de bibliotheek zetten boeken rond rouw in de kijker. Ook tijdens het aansteken van de kerstverlichting op vrijdag 8 december steken we graag een extra koesterlichtje aan. Zo proberen we de pijn een beetje te verzachten en weten de gezinnen dat er veel mensen aan hen denken. Die steun wordt echt wel gewaardeerd. Bovendien halen we op die manier ook het verdriet en de rouw om een kindje dat gemist wordt uit de taboesfeer”.

Oproep

Dit nieuwsbericht delen: