GOOIK – Voorstelling van een nieuw boek van de Heemkundige Kring van Gooik

Op zondag 10 december 2023 om 10u30 wordt het nieuwe boek van de Heemkundige Kring van Gooik voorgesteld. Dat gebeurt in de benedenruimte van de Zaal Familia in Gooik-centrum. Het boek ‘BJB-KLJ Gooik en Strijland – Een jeugdig groeimiddel op het platteland’ is het 54ste deel in de reeks “Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis”.

Deze uitgave is een document dat de geschiedenis van de BJB-KLJ beweging in Gooik en Strijland vertelt, gedurende de periode van 1925 tot 1975 (in Strijland leeft de KLJ nog steeds verder bij de meisjes!). Het is gebaseerd op documenten en foto’s van personen en archieven.

Daarnaast werden gesprekken en interviews gehouden met oud-leden van de beweging, met vele leuke en ook diepmenselijke anekdotes als resultaat. Deze 2 bronnen werden bijeengebracht tot één geheel, dat vlot leest, veel (unieke) foto’s bevat en veel vroegere BJB’ers en KLJ’ers zal terugvoeren naar een mooie tijd in hun jeugd. Maar ook andere lezers zullen geïnteresseerd raken in dit boek, waarin nostalgie naar een rustiger tijdperk een grote rol speelt.

De twee auteurs zijn Jozef De Neef en Michel Doomst. De eerste was ooit jaren voorzitter van de BJB en kent de geschiedenis ervan als niemand anders. De tweede is als interviewer en schrijver van de gesprekken onmisbaar geweest om die vele anekdotes in een vloeiende tekst vast te leggen. Dankzij deze twee mannen leeft de BJB-KLJ-beweging voor altijd voort in dit boek en in ieders geheugen.

Het boek kost 20 euro voor iedereen tot op de dag van de voorstelling. Daarna wordt het 22,50 euro voor niet-leden en 20 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik. Na de voorstelling zal het verkrijgbaar zijn op verschillende plaatsen in Gooik, Lennik en Halle. Ook bij de Kring zelf kan het besteld worden (info@heemkunde-gooik.be). Verzending kan ook, maar dan komt er wel 7,50 euro bij.

Dit nieuwsbericht delen: