LENNIK – Burgemeester Irina De Knop Vlaams-Brabantse lijsttrekker voor liberale ploeg in de Kamer 

Voor de komende federale verkiezingen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op 9 juni 2024 werd burgemeester Irina De Knop (45) door de Vlaams-Brabantse afdeling van de Open Vld verkozen als lijsttrekker. Met Gwendolyn Rutten, de huidige Vlaamse minister voor onder meer Binnenlands Bestuur, als kopvrouw voor het Vlaams parlement schuift Open Vld zo in die provinciale kieskring twee vrouwelijke lijsttrekkers naar voor. Bij de verkiezingen in 2019 was Maggie De Block de lijsttrekker voor de Kamer.

Irina De Knop studeerde af als licentiaat in de politieke wetenschappen na studies in Brussel en in Leuven. Daarna behaalde ze ook nog een MBA in Algemeen Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Tijdens een passage op het kabinet van Brussels minister Huy Vanhengel werd ze zelf politiek actief en werd ze eerst lokaal en later ook regionaal voorzitter van de Open Vld-jongeren. In 2006 werd zij gekozen tot gemeenteraadslid in Lennik om er dan in 2007 schepen en in 2011 burgemeester te worden en wat ze tot op heden nog steeds is. Van 2006 tot 2009 was zij ook provincieraadslid. Bij de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen in 2009 werd ze verkozen in de kieskring Vlaams-Brabant. Tot mei 2014 was ze dan ook Vlaams parlementslid. Momenteel is ze ook onder meer lid van de raad van bestuur van De Lijn.

Als lijsttrekker wil Irina De Knop nu verder werk maken van het op de been brengen van een straf ‘team’ voor de verkiezingen met een mix van jong en minder jong, van ervaring en jeugdig enthousiasme en vooral ook van lokale sterkhouders. Ook moet er daarbij ruimte zijn voor mensen die dankzij hun specifieke ervaring of achtergrond een meerwaarde bieden en geloofwaardigheid brengen.     

Dit nieuwsbericht delen: