GOOIK – Jean-Paul De Loecker is druk in de weer met zijn Stripbeurs 2.0

In navolging aan de recente bijzonder geslaagde stripbeurs is organisator Jean-Paul De Loecker thans – in de positieve zin – het slachtoffer van zijn eigen succes. Niettegenstaande de grote vraag liet de beperkte ruimte in het GC De Cam niet toe om naast de reguliere en vaste standhouders ook plaats en ruimte te bieden voor de meer occasionele en lokale amateurs van stripverhalen. Een bijkomende ‘alternatieve’ stripbeurs voorzien op zondag 28 januari biedt evenwel een uitweg.

Jean-Paul: “Jaar na jaar kregen we vragen binnen van stripliefhebbers en -verzamelaars om ook een plaatsje te kunnen krijgen op de stripbeurs van Gooik. Maar dat was zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, omdat die plaatsen elk jaar al ingenomen worden door de ‘vaste’ standhouders/verkopers van strips. Daarom wordt thans werk gemaakt van de organisatie van een ‘alternatieve’ stripbeurs. Die mikt op mensen die thuis strips hebben liggen en die ze ook willen verkopen op een georganiseerd evenement. Wie denkt aan verkopers veronderstelt ook een opportuniteit voor kopers om hun collectie aan te vullen. Meteen kregen we van alle kanten reacties van belangstellenden om hieraan deel te nemen.

Op dit ogenblik zijn we al met zo’n 12-tal geïnteresseerden en we hebben nog niet echt reclame gemaakt. Wie ook nog belangstelling betoont in een plaatsje op deze stripbeurs mag zeker iets laten weten. Dat kan via mail naar jp.deloecker@telenet.be of via 0494/03 68 70. Dan kunnen we je naam en gegevens noteren en zo een lijst aanleggen. Misschien ook direct bij vermelden over hoeveel strips het ongeveer zou gaan. Dan kunnen we er de juiste ruimte aan verbinden”.

Die stripbeurs zal doorgaan op zondag 28 januari vanaf 14 tot 17u eveneensin de Schuur van De Cam, Dorpsstraat 67 in Gooik-centrum. Er komt zeker al één striptekenaar langs… misschien nog meer!

Dit nieuwsbericht delen: