Rotaryclub Herne Markvallei ging kijken naar Napoleon en steunt hierbij onderzoek van Stichting Alzheimer

Donderdagavond was Aalst een overduidelijke Rotary-stad. Met velen hadden zij afspraak in de bioscoopzalen Ciné Palace of Feestpaleis voor de première van Napoleon, de historische film die op hetzelfde moment in 9 verschillende cinemazalen in België werd vertoond in een organisatie van ‘Hoofdzaak er is Hoop/Espoir en Tête’. Die vzw is een projectleider die de uitgesproken steun geniet van de duizenden Belgische Rotariërs en Rotaracters. Ook vanuit het district 2140 was Rotaryclub Herne-Markvallei met zijn voorzitter Marc Bosmans en tevens penningmeester van  de vzw ‘Hoofdzaak er is Hoop’ in Aalst goed vertegenwoordigd.

‘Hoofdzaak er is Hoop’ is een gezamenlijk doel van Rotaryclubs in Frankrijk, Luxemburg en België om onderzoek naar degeneratieve hersenziekten te steunen. De opbrengst in België gaat naar de Stichting Alzheimer Onderzoek.

Hoofdzaak er is Hoop

‘Hoofdzaak er is Hoop’ is een actie gestart in 2005 in Frankrijk en ondertussen ook actief in Luxemburg en België. Met het project wil Rotary en haar jongerenafdeling Rotaract fondsen verzamelen ten voordele van het fundamenteel onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes, zeg maar zenuw- en hersenaandoeningen. Het project houdt in dat ieder jaar een topfilm wordt vertoond in (avant)-première en daarvoor kaarten aanbiedt aan 16 euro waarvan 8 euro gaan naar het financieren van onderzoek. Elk ticket symboliseert niet alleen toegang tot een avond van verbluffende cinematografie, maar ook een toewijding aan een front dat vastberaden is de strijd tegen Alzheimer te winnen.

Napoleon is een actie-epos vol spektakel dat de opkomst en de ondergang beschrijft van de iconische Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar-winnaar Joaquin Phoenix. Naast Phoenix is er Vanessa Kirby als keizerin Josephine. Tegen een adembenemende achtergrond traceert de film Bonaparte’s meedogenloze hunker naar macht door het prisma van zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware liefde, Josephine. Het toont zijn visionaire militaire en politieke tactieken in enkele van de meest dynamische gevechtsscènes ooit gefilmd. Volgens de recensies wordt Napoleon gegarandeerd een kaskraker.

Dit nieuwsbericht delen: