Een week met veel animo voor de BEVERSE senioren

Elk jaar in de derde week van november organiseren gemeenten, steden en verenigingen activiteiten in het kader van de seniorenweek, ook wel de ouderenweek genoemd. Dit jaar loopt die week nog tot nu vrijdag. Ook in Bever maakten het lokaal bestuur en de seniorenraad van die gelegenheid gebruik om hun 65-plussers bijzondere aandacht te schenken.

Een resem activiteiten

Zo worden de senioren vanuit de Basisschool Ak’Cent bedacht met ieder een tekening, werden zij getrakteerd op een namiddag met spel, zang  en dans omkaderd met een flinke brok animatie met tentakels naar ‘de goeie ouden tijd’. Ten slotte komt ook nog Kris Baert op woensdag 28 november zijn persoonlijke levensverhaal vertellen waarbij medicatieverslaving en slaapproblemen een groot impact op hem hadden maar nu tot het verleden behoren. Organisator/coördinator van dat alles is een team gesponnen rond schepen Cindy Durieux.

In haar gelegenheidstoespraak verwees schepen Durieux ook naar de gemeentelijke dienstverlening ten aanzien van de senioren. Daarbij vermeldde zij de nieuwkomers Ingrid Grisé die verantwoordelijk is voor de seniorendienst en Elsbeth (Els) Rijnaars voor de gezondheidsdienst. Zij vervangen Annie Vrancx en Brigitte Bauwelinckx die recent met pensioen gingen. Verder legde zij het accent op de werking van de seniorenraad met Jean-Pierre Beké die voorlopig voorzitter Denise Duverger vervangt.

Deze week waren de leerlingen van de basisschool Ak’Cent druk in de weer om allen samen 400 tekeningen met een leuke boodschap te maken. Dat is één voor elke Beverse senior. Die worden eerstdaags op de post gedaan en zullen zonder enige twijfel de bestemmelingen heel veel plezier doen.

Een prettige bijeenkomst  

Plosje10 was dan ook de plaats van afspraak voor iedereen met een jaartje meer. Hier was het Rudi Deslachmuylder die er voor zorgde dat er gelachen, gezongen en gedanst werd. Met een uitgebreid repertoire aan zowel pittige ‘waargebeurde’ verhalen en vertellingen ingekapseld in een al even uitgebreid repertoire aan meezingers uit de oude doos wist hij de aandacht van zijn publiek op scherp te houden.

Na een pauze met koffie met een ietsje meer was het moment aangebroken om oude volksspellen uit te testen. Bij de jeugd zijn die eenvoudige houten tafelspelen misschien niet meer in zwang maar de pitjesbak, de trou-madame, vier-op-een-rij en nog een resem andere maakten de Beverse senioren alleszins heel gelukkig.

Het natje en droogje werden verzorgd door restaurant De Cardinael uit het naburige Mark (Edingen).

Dit nieuwsbericht delen: