GOOIK – De Cam – Een ‘unieke’ expo met ‘unieke” natuurfoto’s van gedreven fotografen

Ook nog komend weekend stelt de fotoclub voor natuurfotografie NFP realisaties van zijn leden tentoon in het gemeenschapscentrum De Cam (Dorpstraat 67). NatuurFotografen Pajottenland (NFP) organiseert er zijn jaarlijkse tentoonstelling over natuurfotografie met een vijftigtal foto’s waarbij de verschillende invalshoeken van natuurfotografie aan bod komen waaronder ook minimalisme.  Een absolute must voor al wie de schoonheid van de natuur naar waarde weet te schatten. De vijftig geëxposeerde werken komen uit de portfolio van 21* clubleden afkomstig uit het Pajottenland maar ook van daarbuiten.

Een passie

“Bij het wandelen langs de foto’s nodigen wij de bezoekers uit even stil te staan, te genieten van de prachtige momenten die de natuur te bieden heeft en misschien zelf geïnspireerd te geraken om een eigen reis in de wereld van de natuurfotografie te beginnen” is de achterliggende boodschap van de exposanten voor wie natuurfotografie een echte ‘passie’ is.

NFP is een vereniging met een klein veertigtal leden waaronder zowel fotografen met veel als met minder ervaring in de natuurfotografie. Het oudste lid is 80 en het jongste 14 jaar. Zij komen  maandelijks samen in het gemeenschapscentrum De Cam om er hun gezamenlijke interesse voor natuurfotografie te boosten. Landschappen, zoogdieren, vogels, planten, paddenstoelen en insecten zijn allemaal geliefkoosde onderwerpen voor de natuurfotograaf . Het zoeken en het vinden van het goede licht, het geschikte moment, de juiste afstand, de juiste hoek samen met nog een tiental andere specificaties en dat allemaal linken aan de technologische mogelijkheden van het gebruikte fototoestel zijn dan ook de hoofdingrediënten die de samenkomsten voor iedereen leerrijk maken. “Ieders ervaring  brengt ons allen dichter bij de perfecte foto”, aldus de voorzitter Jean Van Holen.

Gedragcode

“Je hebt natuurlijk goed materiaal nodig, maar dat hoeven niet meteen de duurste lenzen of camera’s te zijn. Op het fototoestel zijn geen knopjes voor licht, standpunt, compositie, vorm en sfeer. En het zijn juist die elementen die een foto uniek en waardevol maken. Echte natuurfotografen respecteren een verantwoorde gedragscode: de aanwezigheid als fotograaf mag geen blijvend effect hebben op de natuur. Als je weer weg bent mag er geen verschil zijn met de situatie voorheen. Geen planten beschadigd, geen dieren verjaagd of verstoten, geen rotzooi achtergelaten. Als je geduld en kennis van de natuur genoeg hebt kan je alles fotograferen zonder ze te storen. Gewoon zorgvuldig zijn en met respect omgaan met de natuur lijkt mij een goed uitgangspunt om de natuurfotografie alle eer aan te doen”.

De tentoonstelling is nog toegankelijk op zaterdag 25 van 14 tot 18u en zondag 26 november van 10 tot 18u. De inkom is gratis.

Wil graag één van de geëxposeerde foto’s thuis aan de muur wil ophangen kan als bezoeker de invulstrook indienen en misschien ben jij dan de gelukkige winnaar. De trekking gebeurt op het einde van de expo.

*De exposanten zijn Andries De Schrijver, Carl Verstraelen, Cie Colruyt, Gunther Cleemput, Hilde Van den Bosch, Ivo De Maeseneer, Jan Depelseneer, Jan Sterckx, Jan Vermassen, Jean Van Holen, Joren Vandenhoeck, Jos Maes, Luc Cromphout, Luc Lauwaert, Nadia Segers, Patrick Meert, Serge Tordeur, Sofie Gits, Stefaan Gay, Tiffany Heymans en Walter De Munter.

Meer info op deze website en NFP heeft ook een Facebookpagina.

Dit nieuwsbericht delen: