Ook het PAJOTTENLAND heeft voortaan een UNIZO afdeling

De ‘Dag van de Ondernemer’ op 17 november verliep dit jaar in het Pajottenland met wat extra glamour. Zeven ondernemers sloegen de handen in elkaar en trapten samen de nieuwe lokale ondernemersvereniging af onder de benaming UNIZO Pajottenland. De kersverse bestuursploeg wil daarmee de UNIZO werking ook in Gooik, Herne, Galmaarden en Bever een boost geven. In De Rekolt aan de Edingsesteenweg 91 in Gooik kwamen een zestigtal ondernemers, beleidsmakers en belanghebbenden uit de regio die lancering mee vieren en UNIZO Pajottenland een goede vaart toe wensen. UNIZO staat voor Unie van Zelfstandige Ondernemers.

Het bestuur van UNIZO-Pajottenland is samengesteld uit Jonathan Vellemans van ’t Krekelhof en Birger Van Acker van de Flavor Shop die samen een duo-voorzittersrol opnemen. Ilse Devogel van ID-MEDICO is secretaris en Wouter Delcourt van Norgay Accountancy is penningmeester. Verder engageren ook Bjoke De Vos van De Rekolt evenals Bart en Mario Ellast van E-therm zich voor het bieden van logistieke steun. Vanuit UNIZO is Veerle Borremans de contactpersoon.

Motor van welvaart

Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: ”Dit jaar vieren we voor de 10de keer de ‘Dag van de Ondernemer’. Op die dag erkennen we heel speciaal de belangrijkheid van ondernemers niet alleen voor onze economie maar ook en vooral voor onze maatschappij. Zij vormen immers de motor van onze welvaart en door hen te versterken maken we een wereld van verschil voor onze samenleving. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. UNIZO is er voor en door ondernemers”. Zij legde accenten op ‘unie van zelfstandige ondernemers’, het ‘netwerk vergroten’, ‘kennis uitbreiden’ en ‘steun bieden’ waarbij niet alleen de zaak belangrijk is maar ook de persoon. “De ‘voelsprieten’ van onze 100.000 leden nemen we meer naar Brussel en tot in Europa waar wij onze belangen kunnen doen gelden”. 

Via een videoboodschap sprak ook gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche de aanwezigen toe. Hij betreurde alvast er op deze belangrijke dag niet bij te kunnen zijn maar zegde toe dat bij de eerstkomende activiteit goed te zullen maken. Hij benadrukte onder meer dat “het belang van lokaal beleid voor ondernemerschap niet valt  te onderschatten” en dat “daarom gemeenten een ernstige dialoog met hun ondernemers dienen aan te gaan”. Ook onderstreepte hij het belang van de lokale afdelingen waarbij de aspecten van mekaar ‘versterken’, ervaringen ‘delen’ en mekaar ‘inspireren’ zo belangrijk zijn.

Veerle Borremans, facilitator/adviseur lokale UNIZO afdelingen Halle-Vilvoorde ondersteunde haar toespraak met een poster van een boerenpaard, een mooie Pajotse achtergrond en een Breugeltafereel met veel eten en drinken. “Dat paard symboliseert jullie als harde werkers, een mooie achtergrond waar we met ons allen fier mogen op zijn en boeren met de plank met eten en drinken mogen er ook bij. Zij zaaien en oogsten en verder brengt eten en drinken mensen bij elkaar”. Zij stelde ook haar medewerkster Annemarie Wylock voor als de persoon die zorgt voor de ledenaanbreng en die hen ook wegwijs maakt en adviseert over het dienstbetoon van  UNIZO.

De aanwezigen konden ook genieten van een uiteenzetting over hoe twee gewezen advocates uitgroeiden tot Vlaamse pioniers in de biologische en duurzame fair trade skincare. De vriendinnen Anke De Boeck (Gooik) en Isabel Coppens (Brussel) gingen na hun studies aan de slag in de advocatuur evenwel zonder overtuiging dat dit de job van hun leven ging worden. Tot Anke terugkwam van een verre reis in de Himalaya waar ze kennis maakte met de bijzondere eigenschappen van enkele Himalayaplanten. Dat was het! Samen sloegen zij de weg in van de bedrijfswereld en meteen was ook het skincarelabel CÎME geboren. Nu 10 jaar later zijn zij de drijvende krachten achter een succesrijk Cîme, een Belgisch fair trade, biologisch én sustainable huid- en haarverzorgingsmerk op basis van superfoods uit de Himalaya. Daarmee waren  de ambities evenwel nog niet uitgeput. Na de verzorgingsproducten kwam er de Honestly Aging-lijn en ook daarmee zal het beslist niet stoppen.

De officiële start van UNIZO Pajottenland ging ook gepaard met de aankondiging van de eerstkomende activiteiten. Zo is er op dinsdag 28 november om 19u een UNIZOKOMTOP bij Norgay Accountancy en op donderdag 18 januari een netwerkdiner in ’t Krekelhof. In het voorjaar dan weer staan er een netwerkwandeling en infosessies met sprekers op de agenda.

Meer info op de website UNIZO Pajottenlanden is ook te volgen op deze Facebookpagina

Dit nieuwsbericht delen: