HERNE/GALMAARDEN – The Dreamers maken zich op voor hun 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Het is vandaag nog juist geteld 117 dagen aftellen alvorens vier dappere loopvrienden onder de vlag van The Dreamers (Tollembeek)  in Halle aan de start zullen staan van de 100km-run voor ‘Samen lopen tegen kanker’. Die sportievelingen zijn de broers Wesley en Davy Baeyens, Wout Lanneer en Glenn Deherder. Niet alleen koken kost geld, ook deelnemen aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker eist bovenop de fysieke inspanning een voorafgaande financiële inbreng van 2500 euro startgeld per team. Dat startgeld gaat dan naar onderzoek met een directe  impact op de levenskwaliteit en de overlevingskansen van mensen met kanker.

Spaghettisaus

Omdat 2500 euro ook niet in de buurt van The Dreamers aan de bomen hangt moesten en zouden zij een manier vinden om die centen te vergaren. Dankzij een schare helpers vanuit de Hernse Chiromiddens, de mond aan mond reclame en een succesrijke facebook-campagne is hen dat volkomen gelukt. Zij kozen er voor Herne en omgeving te voorzien van honderden kilo’s spaghettisaus. Voor het afhalen van de 260 porties van 1 kg was het vandaag dan ook druk, druk, druk aan de Chirolokalen in de Lindestraat.

Drukte was er ook al vroeg in de morgen toen een nagenoeg 15-koppig kookteam aan de slag ging. Omdat zowel Wesley als zijn drie andere loopgezellen in het verleden hun sporen hebben verdiend in de annalen van Chiro Herne was het voor hen dan ook een ‘koud kunstje’ een kookploeg XL aan de kookpotten te krijgen. Niet alleen de vriendschapsbanden waren hierbij doorslaggevend ook het achterliggend nobele doel werd uitermate naar waarde ingeschat.

Dat Wesley, Davy, Wout en Glenn het op 17 maart in Halle tot een goed eind zullen brengen staat nu al buiten kijf. Alle vier zijn ze trouwens fervente lopers met ervaring.  

Die massaloop waarop duizenden lopers verwacht worden is een bijzonder loopevenement waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper legt 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. De uitdaging en het groepsgevoel staan centraal. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven.

Giften zijn ook nog welkom

Wie geen bestelling spaghettisaus heeft kunnen plaatsen kan het project van The Dreamers nog steunen via een gift. Dit kan eenvoudig via een scan van de QR-code op de afbeelding hieronder of door een overschrijving op het nummer BE56 7360 3575 6688 met de mededeling van de teamcode 340147924. Vanaf 40 euro zijn de giften 45% aftrekbaar.

Dit nieuwsbericht delen: