Opnieuw jobbeurs voor zorg- en verpleegkundigen in AZ Sint-Maria

Het AZ Sint-Maria organiseert op donderdag 16 november 2023 opnieuw de jobbeurs JOBS2CARE4. Zorg- en verpleegkundigen of laatstejaarsstudenten krijgen er een blik achter de schermen en mogen op verkenning langs de diensten waar ze graag aan de slag willen gaan. Tijdens JOBS2CARE4 informeren we hen uiteraard over de vele voordelen die het AZ Sint-Maria als regionale zorgwerkgever voor hen in petto heeft. Bovendien maken de deelnemers kans op gratis tickets voor Rock Werchter of een etentje voor 2 personen.   

Ook in 2023 was verpleegkundige het grootste knelpuntberoep (bron VDAB). Voor zorginstellingen is het dan ook geen sinecure om de openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Maar met de jobbeurs JOBS2CARE4 en een hele reeks HR-maatregelen wil het AZ Sint-Maria mensen warm maken voor een baan in de zorgsector. “De zorg staat onder druk waardoor ook de werkdruk dreigt toe te nemen. Met de jobbeurs en de instroom van nieuwe medewerkers willen we dat natuurlijk voorkomen. Dat is ook de reden waarom we hard inzetten op een evenwichtige work- lifebalance. We vinden het immers belangrijk dat onze medewerkers zich thuis en zich goed voelen in het AZ Sint-Maria”, benadrukt HR-directeur Luc Kiekens.

Flexibiliteit wordt beloond

“Om een mooi evenwicht te houden tussen werk en privé, zorgen we ervoor dat de werkplanning zeer tijdig klaar is. Naast weekend- en avondtoeslagen is er ook een ‘inspringvergoeding’. Dat is voor het geval je een collega last minute vervangt die door omstandigheden niet kan komen werken. Flexibiliteit waarderen en belonen we”, vertelt Isabel Alaert (HR Werving & Retentie).

In het centrum maar toch in het groen

De bereikbaarheid blijkt voor veel medewerkers een extra troef. Er zijn tal van rechtstreekse busverbindingen, het station bevindt zich op 15 minuten wandelafstand. Voorts is er een ruime (gratis) personeelsparking. En wie liever met de (elektrische) fiets naar het werk komt, bieden we een fietsleaseplan aan.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

In het het restaurant van het AZ Sint-Maria genieten de medewerkers van heel wat voordeeltarieven. Het ziekenhuis stelt dagelijks ook gratis vers fruit en verse soep ter beschikking. “Wie gezond eet, ondervindt een positieve impact op zijn gezondheid en heeft ook meer energie. Verder bieden we een gratis griepvaccin aan of voorzien we een tussenkomst bij een rookstopbegeleiding. Als zorgorganisatie zorgen we dus voor gezonde medewerkers. En dat wordt toch wel gewaardeerd”, vertelt Katrien Vandersteen (HR Werving & Retentie).

Kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorg

De belangrijkste reden waarom medewerkers hier graag aan de slag gaan is de zeer kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorg die het AZ Sint-Maria aanbiedt. Zo behaalde het ziekenhuis eerder dit jaar een zeer mooie score van 98 % op alle essentiële kwaliteits- en veiligheidsnormen bij een overbruggingsaudit van Qualicor Europe. “Onze medewerkers zijn uiteraard zeer trots op deze uitstekende score. En het is altijd fijn om in een zeer professionele omgeving te mogen werken. Om die reden dragen we ‘zelfontplooiing’ zeer hoog in het HR-vaandel. Want als je iedereen kansen geeft om te leren, dan investeer je niet alleen in de persoonlijke groei van je medewerkers maar investeer je ook in ‘meer kwaliteit’ voor je zorgorganisatie”, besluit HR Business Partner Opleiding & Ontwikkeling Koenraad Van Mierlo.

Ook benieuwd geworden? Bezoek JOBS2CARE4

We voorzien tijdens JOBS2CARE4 een bezoek aan de afdelingen waar je eventueel graag aan de slag wil gaan. Spoed? Of toch liever Pediatrie? Of twijfelde je nog tussen Intensieve Zorgen en Geriatrie? Het maakt niet uit. In ons zorgaanbod vinden we heus wel een vacature op jouw maat.

We vertellen je er graag meer over tijdens onze jobbeurs JOBS2CARE4 op donderdag 16 november van 18u tot 20u in het AZ Sint-Maria!

De hapjes en drankjes zijn trouwens die avond voor onze rekening. Bovendien gaan we enkele deelnemers blij maken met gratis festivaltickets voor Rock Werchter of een gezellig etentje in de Halse binnenstad voor 2 personen.

Graag vooraf inschrijven via www.sintmaria.be/jobs2care4

Dit nieuwsbericht delen: