OKRA-ledenfeest in het teken van de viering van de petanque-laureaten

Ook de petanquers van Okra-Herne gaan langzaam maar zeker de wintermaanden tegemoet. Nog net voor het opbergen van de petanqueballen was het tijd om de meest verdienstelijke spelers van het seizoen in de belangstelling te zetten. Die belangstelling was er vandaag in overvloed. Niet minder dan 75 OKRA-leden waren present in de polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle om er samen een aangename namiddag van te maken.

Al van in 1993 is voor vele Hernse Okra-leden het petanquespel één van hun meest geliefkoosde sporten. Voorzitter Marie-Louise Devriese: “Wij zijn fervente spelers maar niet alleen voor het spel en voor de sport. Het is ook goed voor onze conditie. Hoe vaak geeft men ons niet het advies minstens 150 minuten per week matig tot intensief te bewegen. Met ons petanquespel zetten wij dat advies om in daden”.

Petanquetornooi  

Ieder jaar tijdens de zomer organiseert Okra-Herne ook een petanquetornooi op uitnodiging waarop alle amateur petanqueclubs van Okra Regio Zuid-Pajottenland en ook diverse onafhankelijke petanqueclubs uit de streek worden uitgenodigd. Er wordt gespeeld met tripletten, met andere woorden, met 2 ballen in ploegen van 3 personen. Hierbij werden in augustus 34 ploegen ontvangen. De overwinning ging ex-aequo naar Oetingen en Bever.  De deelnemende ploegen kwamen onder meer uit Oetingen, Tollembeek, Leerbeek, Bever en het organiserende Herne zelf met niet minder dan 7 ploegen.

Een actieve club

Petanque Okra-Herne telt 38 actieve spelers die van begin april tot einde oktober wekelijks de boules gooien op de 9 banen aan het Parochiaal Centrum in Herne-centrum.  Hun mentors zijn voorzitter Maria-Louise, bijgestaan door Aimé Derijcke, Francine Vermeersch, Christiane Devriese en Georges Berckmans. Vandaag mochten dan ook de laureaten een bijzondere prijs in ontvangst nemen. Zo mochten Willy Willaert, Jean-Claude Van Vaerenbergh en Roger Splingaer naar huis met de welverdiende felicitaties en een fles bubbels. De overige uit de top10 zijn Madeleine Tiels, Frank Brusseleers, Georges Berckmans, Francine Vermeersch, Adelin Faucq, Oscar Backaert en Aimé Derijcke.

Petanque Okra-Herne neemt ook ieder jaar deel aan de jaarlijkse gewestelijke petanquetornooien in een organisatie van Okra Regio Brussel. Ook hier mochten verschillende Hernse Okra ploegen aan de prijzentafel passeren.

OKRA-Herne is een levendige vereniging die goed draait dankzij het 10-koppig bestuur met voorzitter Marie-Louis (Wiske) Devriese, Agnès Derijcke, Christiane Devriese, Roos Devriese, Katelijne Luyckx, Liliane Pyperzele, Magda Suys, Francine Vermeersch en (afw.) Aimé Derijcke en Michel Pillet.

De muzikale noot werd gebracht door Rudy Noël en de Tjakka’s.

De ledenvergadering begon wel met een minuut stilte ter nagedachtenis van de honderdjarige Germaine Vanderroost die zondag overleed.

Dit nieuwsbericht delen: