BEVER terug opgeschrikt door nachtelijke brand in boerderij

Iets na 20u werd de buurt van Akrenbos in Bever terug opgeschrikt door een brand. Een loods met voorraad hooi en stro kreeg het zwaar te verduren. Het was een attente buurman die alarm sloeg. Op dat moment sloeg het vuur reeds door het dak. Het gebouwencomplex is eigendom van een koppel zestigers maar niet door hen bewoond. De dieren die op dat moment op het erf verbleven bleven gespaard. Bever stelt zich stilaan vragen want 6 maanden geleden was er ook al een loods die in de vlammen opging in vrijwel dezelfde omstandigheden.

Het getroffen gebouw ligt aan een zijweg van Akrenbos. Het complex is heel zwaar beschadigd en ook een paar machines en ander exploitatiemateriaal moesten worden opgegeven.

Burgemeester Kristof Cattie: “Gisteravond werd ik door de politie Pajottenland geïnformeerd over een brand in Akrenbos. Het was een hevige brand maar dankzij een attente burger is nog erger kunnen worden voorkomen. Gezien de boerderij geen huisvesting biedt vielen er geen menselijke slachtoffers. Op dit moment is de brandweer nog druk in de weer met het nablussen. Kijkers en nieuwsgierigen worden – gezien de smalle toegangswegen – uit de buurt gehouden om het af- en afrijden van hulpdiensten niet te hinderen. Deze maatregel is ook in voege omdat de afgebrande loods vermoedelijk voorzien was van een dakbedekking met asbest-bestanddelen”.

Dit nieuwsbericht delen: