GALMAARDEN – Dorpsrestaurant blijft scoren  

Al ruim 8 jaar geleden zette het toenmalig OCMW Galmaarden de schouders onder het project ‘Dorpsrestaurant‘ waarbij het iedere eerste dinsdag van de maand de ruime gemeentelijke zaal Willem Tell in Tollembeek wilde omtoveren tot een sociaal gelegenheidsrestaurant. Nu, zovele jaren later, is het duidelijk dat de toenmalige beslissing een schot in de roos is. Voor iedere afspraak tekenen zo’n 200 Galmaardse zestigplussers in om er samen te genieten én van een lekkere maaltijd én van een streepje entertainment én elkaars gezelschap. Ook bij de jongste ontmoeting waren er niet anders dan blije en gelukkige gezichten.

Een aantrekkelijke formule

Intussen werd de OCMW-fakkel van destijds, gedragen door zijn voorzitter Marc Deteye, overgedragen aan de huidige schepen voor onder meer welzijn, sociale zaken en senioren Kurt Penninck. Ook hij gaat prat op een organisatie die hoog scoort. “Voor amper 12 euro kan men genieten van een lekkere maaltijd met een aperitiefje, een voorgerecht, een hoofdschotel, een dessert en een frisdrank. Voor de overige dranken kan men terecht aan de toog waar ook heel zachte prijsjes gehanteerd worden”.

De namiddag heeft niet alleen een maaltijd in aanbod. Een entertainmentgedeelte zorgt er ook telkens voor dat er kan genoten worden van een streepje muziek waar voor velen ook een dansje bij hoort. Donderdag was het Frank Valentino die zorgde voor het mooi muzikaal weer.

Aangenaam en goedgeluimd gezelschap

“Aan een formule die aanslaat moet je niet te veel sleutelen” is ook de insteek van schepen Kurt Penninck. “Al van bij de opstart van ons Dorpsrestaurant, ook bekend als ‘Resto + plus’, is het ons vooral te doen om die ‘+ plus’. We bieden alle senioren een opportuniteit een namiddag volop te genieten. Gezellig, kort bij huis, laagdrempelig, en voor haast geen geld. Wij willen vooral mensen bij elkaar brengen en zó het dorpsgevoel en de samenhorigheid versterken. Wie deelneemt belandt sowieso aan een leuke tafel met aangenaam en goedgeluimd gezelschap”.

Volgende afspraak

De volgende afspraak voor Resto + plus is voorzien op 5 december 2023. Om het geheel goed draaiend te houden is er Annelie Deteye. Zij is de spilfiguur die vanuit haar functie als maatschappelijk werkster-thuisdiensten, alle touwtjes goed in handen heeft. Voor de praktische organisatie kan zij rekenen op enkele trouwe vrijwillige helpers die ook keer op keer paraat staan om de handen ter beschikking te stellen waar nodig.

Dit nieuwsbericht delen: