HERFELINGEN – Haakworkshops als een volwaardige aanvulling voor het brei-, naai- en babbelcafé

Al van in 2019 kiezen de Ferm-vrouwen van de afdeling Herfelingen ieder voorjaar voor het opzetten van een brei-, naai- en babbelcafé. Vooral de componenten breien en babbelen vallen hierbij heel goed in de smaak. Omdat velen onder hen ook voor het haken een bijzonder interesse betoonden werd beslist het brei-, naai- en babbelcafé uit te breiden met enkel haakworkshops. Die zullen nog de twee komende maandagenavonden leven in het dorpscafé brengen.

Lossen en stokjes

Een dertigtal Ferm-dames gingen dan ook in het café De Zoete Inval (Vossenhol) aan de slag met een haak en alpacawol. Als eerste haakwerk werd gekozen voor een sjaal.  (Gelegenheids)lesgever is collega Ferm-lid Sophie Vaeremans: “Een sjaal haken is een geweldig project voor beginners omdat je op een laagdrempelige manier oefent met de basissteken”. Sophie ziet in het haken veel voordelen:  “Het gaat sneller vooruit dan het breien, het is haalbaar voor iedereen, er zijn maar weinig attributen nodig, het is ook meer ergonomisch en het ontspant de geest. Daarenboven is 2023 toch wel het jaar van de gebreide en vooral de gehaakte mode”.

Het Ferm-kernteam met Lutgarde Cochez en  Els Van den Broeck heeft er alvast een goed oog in: “Het is alleszins ook de bedoeling onze creaties tentoon te stellen  op onze ledenvergadering van zondag 3 december in het Bavocentrum”. Met de drie maandagavonden met telkens 2 uur haken is de kous letterlijk niet af. Om een degelijke sjaal met een hedendaagse look te haken is men volgens de lesgeefster toch zo’n 12 à 15 uur zoet.

Alpacasjaal

Wie wil er nu niet een mooie sjaal? Sophie: “Wij kozen voor een alpacasjaal. Het is niet voor niets dat die wol ‘de wol der goden’ genoemd wordt. Zij is zacht, warm, thermoregulerend, licht en sterk. Zij is dan ook ideaal voor het haken van truien, capes, poncho’s en alle andere accessoires  Een klein nadeeltje is dat zij door haar textuur zich niet het gemakkelijkst laat bewerken en dat zij ook niet de goedkoopste is”.

Het concept van de haakworkshops wordt alvast een warm hart toegedragen. Naast het creatief aan de slag gaan met wol en naalden dat ieder jaar in februari zijn beslag krijgt, zal heel waarschijnlijk ook de reeks haakworkshops navolging krijgen.

Nadere informatie kan bekomen worden via deze webpagina , mailadres lutgarde.cochez@hotmail.com  of 0474/ 244 296.

Dit nieuwsbericht delen: