GALMAARDEN/GOOIK/HERNE –  Voetbal – Voorlopig een positieve balans voor Kester-Gooik A, Galmaarden A en Tollembeek A

Nu het eerste periodekampioenschap in haast alle afdelingen er op zit kan een eerste voorlopige balans van de prestaties van de voetbalploegen in Galmaarden, Gooik en Herne opgemaakt worden. Zo heeft Kester-Gooik A zich In de 2de afdeling A aardig in de kopgroep weten te nestelen terwijl Herne A geleidelijk dicht in de buurt van het degradatiespook begint op te duiken. En met dat degradatiespook heeft Oetingen overigens al te kampen. In de 3de afdeling A staat er alsnog geen maat op Galmaarden A, dat allicht na een jaar vagevuur, opnieuw zijn plaats in de hogere afdeling zal kunnen innemen. En ook Tollembeek A in de 4de afdeling A mag stilaan ambities koesteren komend seizoen in een hogere afdeling te kunnen uitkomen.

2de afdeling A

In de 2de afdeling A hebben zes ploegen waaronder de eerste periodekampioen V. Beersel Drogenbos A zich al afgezonderd van de overige ploegen waarmee al een kloof gaapt van minstens  4 punten. Tot die kopploegen behoort ook Kester-Gooik A dat op jongste speeldag vrij gemakkelijk Teralfene A terug naar huis stuurde met 3-1. De ploeg van voorzitter Pascal Vandercammen staat momenteel met 20 punten 5de in de rangschikking maar dient de twee komende speeldagen op te tornen tegen twee andere kopploegen: eerst op verplaatsing naar Asse-Zellik (22 punten) en daarna thuis tegen V. Beersel Drogenbos A (23 punten). Eens die wedstrijden achter de rug zal er allicht al meer duidelijkheid zijn over de onderlinge krachtsverhoudingen.

Na een schijnbaar probleemloze seizoenstart is Herne A (11 punten) de jongste weken na drie gelijke spelen en twee nederlagen, de jongste afgelopen zondag nog thuis tegen Delta Londerzeel met het kleinste verschil, afgegleden naar de staart van de groep ploegen in de middenmoot van de rangschikking. Een overwinning toekomende zondag op verplaatsing bij Meise A zou allicht opnieuw voldoende rust kunnen brengen bij de spelers van voorzitter Hans Decoster en zijn team.

Bij VC Oetingen A, waar coach Gregory Van Londersele enkele dagen terug aangaf het niet meer zien te zitten en bij het clubbestuur zijn ontslag indiende, is het nu al alle hens aan dek in de degradatiestrijd. Op de 13de plaats in de rangschikking met slechts 9 punten wordt het hoog tijd de bakens beginnen te verzetten. Dat zal dan wel moeten gebeuren onder de hoede van een nieuwe hoofdcoach. Er werd zondag thuis verloren van ERC Hoeikaart met 1-2 terwijl het de komende speeldag moet optornen tegen Leeuwkens Teralfene. De jongste vijf speeldagen kon de ploeg van voorzitter Dirk Dehandschutter slechts een overwinning in de wacht slepen. Daartegenover werden er vier nederlagen opgelopen.

3de afdeling A

Hoopvol nieuws valt er wel te rapen bij Galmaarden A. Na de ongelukkige degradatie eind seizoen eigende het zich thans al de eerste periodekampioentitel toe. De jongste speeldag stuurde het titelopponent Schepdaal A terug naar huis met een 4-2 nederlaag. De ploeg van voorzitter Paul Van Holen leidt in de rangschikking met 27 punten en telt zo al 5 punten voorsprong op haar naaste achtervolgers Groot Dilbeek A (22 punten) en Schepdaal (21 punten). Een terugkeer naar de 2de afdeling mag dan ook nu al in het vooruitzicht gesteld worden.

4de afdeling A

Mede door een 4-2 zege zaterdagavond tegen Herne B heeft ook Tollembeek nog zicht gekregen op de periodetitel en dat tot algehele voldoening van voorzitter Georges Olemans die nu toch al ettelijke jaren het voetbal in de Galmaardse deelgemeente in leven houdt. Na triomfen jaren geleden hoopt hij stellig nog eens met zijn ploeg een promotie te kunnen vieren.   
Redactie: Roland Pauwels  

Dit nieuwsbericht delen: