PAJOTTENLAND – Meld je eindejaarsevenement en misschien rijdt de feestbus ook bij u langs!

De gewoonte is al flink ingeburgerd dat de intergemeentelijke Preventiedienst Gezondheid Pajottenland in samenwerking met de lokale besturen en de veiligheidsdiensten tijdens het eindejaar een ‘actie ter voorkoming van rijden onder invloed’ opzet. Ook dit jaar met nieuwjaarsnacht is dat het geval en legt de preventiedienst opnieuw eindejaarsbussen van De Lijn in om de feestvierders veilig te vervoeren. Nieuw deze keer is dat nu ook langs locaties met tijdig aangekondigde evenementen en feestelijkheden haltes op de routes kunnen opgenomen worden.

Tijdig aanmelden

“Dat ons aanbod intussen goed ingeburgerd is, zien we in de evolutie van de reizigersaantallen”, zegt Bianca Vanreephingen, de intergemeentelijke preventiemedewerkster. “We merken echter op dat er ook eindejaarsactiviteiten georganiseerd worden waarvan de gemeentebesturen geen weet hebben. Wij bieden nu ook de kans dat wie tijdig bij het gemeentebestuur een evenement tijdens de nieuwjaarsnacht aanmeldt via het digitaal evenementenloket Eaglebe de locatie zou kunnen zien opgenomen worden in de busroute. Daarnaast zijn zo ook de veiligheidsdiensten geïnformeerd en kunnen de nodige vergunningen worden afgeleverd. En met die ingesteldheid kunnen we dan samen het nieuwe jaar veilig ingaan”.

Preventiedienst Gezondheid Pajottenland

De Preventiedienst Pajottenland werd indertijd opgestart als een intergemeentelijke preventiedienst voor de 6 gemeenten van de politiezone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen). Sinds 2020 werkt die dienst evenwel onder zijn nieuwe benaming ‘Preventiedienst Gezondheid Pajottenland’ voor de eerstelijnszone Gezondheidszorg Pajottenland en dit nog voor de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne en Lennik. Pepingen dat werd ingedeeld bij de eerstelijnszone Zennevallei kwam dan zo voor gezondheid en preventie onder die eerstelijnszone te vallen. Het lokaal bestuur van Pepingen stond er echter op in het kader van het veilig feestvervoer, de fuifcoachen en het MEGA-project een verder samenwerkingsakkoord af te sluiten met de Preventiedienst Gezondheid Pajottenland. En zo blijft ook Pepingen voor die 3 items verder betrokken in de werking van de preventiedienst.

Meer info bij de intergemeentelijke preventiemedewerkster via bianca.vanreepinghen@gooik.be (0473/88.62.57). De dienst is gehuisvest in het GC DE Cam in de Dorpsstraat 67 in 1755 Gooik.    

Dit nieuwsbericht delen: