GOOIK – Bruno François en Geert De Slachmuylder zijn de twee nieuwe N-VA gemeenteraadsleden

Tijdens de jongste gemeenteraad legden Bruno François en Geert De Slachmuylder de eed af als nieuw gemeenteraadsleden voor de N-VA fractie. Zij vervangen Ellen Mathieu en Steve Dehandschutter. Ellen Mathieu verlaat de gemeenteraad omdat ze verhuist naar een andere gemeente en Steve Dehandschutter diende zijn ontslag in om persoonlijke redenen. Het is Philippe De Cock die Steve Dehandschutter zal vervangen als fractieleider.

“We willen Ellen en Steve bedanken voor hun jarenlange inzet voor de partij”, geeft Jason Broodcoorens,  voorzitter van de lokale N-VA en ook gemeenteraadslid aan. “Hun vertrek uit de gemeenteraad is een verlies voor onze afdeling, maar we zijn dankbaar dat we op hun steun kunnen blijven rekenen”.

De voorzitter stelt dan ook graag de kersverse raadsleden voor: “Bruno François is advocaat en woont in Oetingen. Als een van de oprichters van de lokale N-VA afdeling heeft Bruno veel ervaring in de Gooikse politiek. In 2012 werd hij al eens rechtstreeks verkozen. Bruno zal zich het laatste jaar van de legislatuur in allicht de laatste afzonderlijke Gooikse gemeenteraad, dan ook voor de volle 100% inzetten. Geert De Slachmuylder dan weer is vooral bekend als horeca-uitbater van Baar28 in het centrum. Als zelfstandige in de Gooikse dorpskern draagt hij lokaal ondernemerschap een warm hart toe en wil hij zich inzetten voor de leefbaarheid van de centra. Daarnaast zal hij voor N-VA ook de sportdossiers opvolgen”.

Om volledig vertrouwen te stellen in Gunther De Wilde als nieuwe burgemeester is het volgens de N-VA-fractie nog te vroeg. Al ziet de partij wel positieve signalen: “Ondernemerschap zit in het DNA van de N-VA en we hopen dat ook Gunther zijn ervaring als ondernemer zal aanwenden om een einde te maken aan de oude politieke cultuur die in Gooik nog steeds regeert”, gaat Jason Broodcoorens verder. “Gooik heeft nood aan een efficiënter beleid, met de blik op de toekomst gericht. Met de ontsporende financiën, de nakende fusie en de  verhuis van de academie liggen er een aantal grote dossiers op tafel. Als de nieuwe burgemeester de handschoen opneemt, een einde wil maken aan het jarenlang wanbeleid en de bekommernissen van de Gooikenaars echt ter harte neemt, kan hij in onze N-VA fractie een bondgenoot vinden”.

De huidige volledige N-VA fractie in de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn: (foto vlnr) Christoff Hemelinckx, Geert De Slachmuylder, Bruno François, fractievoorzitter Philippe De Cock en Jason Broodcoorens.

Dit nieuwsbericht delen: