Samuel Billens (29) legt eed af als schepen in GOOIK

Op de jongste gemeenteraad van Gooik legde Samuel Billens zijn eed af als schepen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de bevoegdheden Mobiliteit, Sport, Landbouw, Klimaat & Energie en ICT & Digitalisering.

Samuel is een geboren en getogen Gooikenaar, afkomstig van een boerderij gelegen in Kwakenbeek. Hij behaalde zijn diploma industrieel ingenieur specialisatie duurzame energie aan de VUB. Zijn jeugd beleefde hij onder de kerktoren door zijn participatie in voetbalclubs, jeugdvereninging chiro Uidekrij Gooik en als animator bij Sportigo. Daarom koos hij ervoor om elke dag actief bezig te zijn voor de jeugd als voorzitter van de jeugdraad. Bovendien is hij ook de huidige voorzitter van het Gooikse Jeugdhuis en de lokale Beweging.net-afdeling.

Politieke achtergrond

Sinds 2018 zetelt Samuel in de Gooikse gemeenteraad, en voortaan dus ook als schepen. In de gemeenteraad trok hij al enkele dossiers actief naar zich toe, zoals het project ‘Telramen’, de verledding van de openbare verlichting en de ‘Wall of Farmers’. Nu zal hij in de voetsporen treden van zijn grootvader, Isidoor Billens, die in zijn tijd ook schepen was in Gooik. “Ik ben enorm fier dat ik deze schepenambt vorm mag geven. Dat zal ik doen met gezond boerenverstand, door kort bij de inwoners te staan en samen naar oplossingen te zoeken. De gemeente moet een warme omgeving zijn én blijven om op te groeien en jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Gooik beschikt over een heel sterk verenigingsleven waar we naar moeten luisteren, want alleen zo kunnen we verder aan een sterker en verenigd Gooik werken. Maar het wordt de komende jaren ook een grote uitdaging op verschillende vlakken. Ik ben alvast van mening dat we de landelijkheid en open ruimte in ons prachtige Gooik maximaal moeten bewaren.”

Dit nieuwsbericht delen: