GALMAARDEN/HERNE/GOOIK – Een onafhankelijke burgerpartij – Hoe zit dat in GOOIK?

Dat is de vraag die Gemeentebelangen Galmaarden (GB-G) en Kwadrantplus uit Herne zich stellen bij de nakende fusie en de toekomstige gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024. Beide zijn vrije en onafhankelijke burgerpartijen en beide werden opgericht in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. GB-G kon bijna 9% van de kiezers voor zich winnen en behaalde daarmee een zetel in de gemeenteraad. Kwadrantplus overtuigde bijna 14 % van de kiezers en behaalde 2 zetels in de gemeenteraad.

Beide partijen zijn thans bereid een project uit te werken voor de nieuwe fusiegemeente en kijken met belangstelling uit naar de inwoners van Gooik. Kan ook in Gooik een vrije en onafhankelijke burgerpartij aanhang vinden? Zijn er ook in Gooik kandidaten die zich voor de samenleving willen inzetten en zich zouden thuis voelen bij een vrije en onafhankelijke burgerpartij?

Wat is een vrije en onafhankelijke burgerpartij dan wel ?

“Politiek op gemeentelijk vlak leunt aan bij het vinden van de gulden middenweg ten voordele van het gemeenschappelijk belang. Vrijheid van denken en handelen leiden tot dialoog om tot gezamenlijke gemotiveerde standpunten te komen. Dit in tegenstelling tot de blinde verdediging van partijstandpunten van de huidige politieke partijen.Leden zijn daardoor niet gebonden aan een bestaande politieke partij, althans niet bij de bepaling van hun standpunten.

Een onafhankelijke burgerpartij wil de gemeentepolitiek weer bij de bevolking brengen terwijl de bevolking ons democratisch systeem waardeert, zich uitspreekt en zich betrokken voelt bij het reilen en zeilen in hun leefomgeving. Wil je meer informatie of heb je zin in een babbel? Bepaal zelf in welke mate je als inwoner van Gooik, Galmaarden of Herne aan dit project wil meewerken. Ga eens naar de websites van www.gemeentebelangen-galmaarden.be of www.kwadrantplus.be , misschien ken je iemand waarmee je vlotter contact kan opnemen. Wij kijken alvast uit naar jullie belangstelling om traag maar zeker een vernieuwde burgerpartij op te richten voor onze fusiegemeente”, luidt het bij de initiatiefnemers Henk Goegebuer, Paul Beyl en Milan Denaeyer.


Dit nieuwsbericht delen: