GOOIK – De jeugd een weekend lang in de kijker

Naar jaarlijkse gewoonte zetten in oktober het lokaal bestuur, de jeugdraad en de jeugddienst een weekend lang de jeugd in de kijker. Dit keer viel dat jeugdweekend overigens samen met de dag van de jeugdbeweging. Die dag wordt hulde gebracht aan het engagement van de duizenden leidinggevende jongeren in de jeugdbewegingen die zich inzetten om hun leden, jaar in jaar uit, een gevuld programma vol spel en plezier aan te bieden.

Grootse spelnamiddag

Eerst werd ’s vrijdags de schoolgaande jeugd aan de stelplaats van De Lijn in Leerbeek door de meisjes en jongens van de Gooikse jeugdbewegingen vergast op een hapje, een drankje en een leuke babbel. Zaterdagavond nodigde het lokaal bestuur alle leidingploegen uit in de Cam op een ontvangst, die werd afgesloten met een optreden van Two4you. Zondag ten slotte waren alle jeugdverenigingen op het appel op het oud atletiekplein Houteman voor een grootse spelnamiddag. Meer dan 400 leden en leiding maakten er samen plezier en konden bij gelegenheid ook genieten van een lekkere Fairtrade versnapering.

Gooik kan prat gaan op volgende jeugdverenigingen: Chiro Heije en Castrum Kester, Scouts Aurora, Chiro Were Di, KLJ Strijland, JNM Pajottenland, Scouts Gooik, Chiromeisjes Gooik, Chiro Uidekrij Gooik, Accelero Twirling Team, Jeugdorkest De Vrede, Jeugdhuis Guuk en Speelplein ’t Foensjke.

Het Weekend van de Jeugd is een organisatie van de Jeugddienst, de Jeugdraad, Jeugdhuis Guuk en Christa Dermez als schepen van jeugd. De gemeentelijke ambtenaar Jeugd is Joost Dedoncker.

Dit nieuwsbericht delen: