BEVER – Halloweentochten van Klimax dienden af te rekenen met bokkige en knorrige weergoden

Fietsclub Klimax kan niettegenstaande het regenachtig weer neerblikken op een bijzonder geslaagde editie van haar Halloweentochten met dit keer ‘Vrijdag de Dertiende –  De Vloek van het Mottekasteel’ als leidmotief. Tegenover het laaiend enthousiasme zowel van de organisatoren als van de haast 700 wandelende deelnemers en goed 75 mountainbikers kon de regen geenszins optornen. Naar gewoonte zorgden voorzitter Max Desmecht en zijn uitgebreid organisatieteam ook deze keer voor een origineel, sprankelend en griezelig verloop. De deelnemers wisten de tomeloze inspanningen van alle medewerkers dan ook naar waarde te schatten.

Vrijdag de 13de

Voorzitter Max Desmechttelt: “Na de verplichte covidrust besliste het  bestuur onze Halloweentochten terug leven in te blazen. Wij opteerden daarbij evenwel voor een ingekort parcours maar met daarom niet minder animaties. Voor 2023, en meteen ook de 19de editie, werd een route van 5 km weerhouden met 8 taferelen die zich sponden rond het verhaal van de De Vloek van het Mottekasteel, een legende die vooral de wijk Burght aanbelangt. Dat idee hebben we te danken aan onze huisscenarist Roenke”.

Waarom de weergoden de avond van de tochten beslisten om in de buurt van 18u30 de sluizen open te zetten blijft een raadsel. Dat was immers net het moment dat veel wandelaars beslissen over hun al dan niet deelname. Vrijdag de 13de was dan ook heel zeker onze geluksdag niet”.

Een pluim voor de medewerkers

“Niet getreurd echter”, vervolgt Max: “Eind oktober is het niet onmogelijk dat de weersomstandigheden ongunstig uitvallen. That’s the part of the game. De moedigen die instonden voor het entertainment en de bevoorrading ben ik in ieder geval heel dankbaar”.

Naast de keurige bevoorradingen kregen alle deelnemers aan de aankomst ook nog een lekkere pannenkoek toegestopt. Die waren overigens van eigen makelij van de Klimax-dames, die ze ook nog eens op artisanale wijze bakten. En om toch nog even in de Halloweensfeer te blijven was er uiteraard na afloop ook nog gelegenheid gezellig na te praten met passende drankjes en heerlijk geurende snuisterijen.

Het clubbestuur heeft overigens al ideeën voor de 20ste editie die zij vermoedelijk nog sensationeler zien uitpakken dan de voorbije jaren.

Bijgaand fotomateriaal werd aangeleverd door Philippe Singelé.

Dit nieuwsbericht delen: